Fagyveszély! Előzze meg a vízhálózat fagyásából adódó károkat!

Tisztelt Ügyfelünk!
 


Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. szeretné felhívni fogyasztói figyelmét a vízmérők és a vezetékhálózat fagy elleni védelmének fontosságára.
 

A hideg, fagyos időjárás beköszöntével fokozott figyelmet kell szentelnünk vízmérőnk és vezetékhálózatunk megfelelő védelmére, a hideg ellen való felkészítésére.
 

A tél közeledtével számolni kell talajmenti fagyokkal, s ahogy állandósul a hideg, előfordulhatnak szélsőségesen zord napok is. Érdemes előre felkészülni a hidegebb napokra, mivel a bosszúságon és a rengeteg utánajáráson túl jelentős többletköltségtől is megkímélheti magát a felhasználó.

Az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet alapján a felhasználó kötelessége a vízmérő fagy elleni védelméről gondoskodni, valamint érdeke saját belső hálózatának megóvása.

 

A mérők és a vezetékek fagy elleni védelme fogyasztóink kötelessége, amivel megelőzhetők a belső csőtörések, így minimalizálható az esélye annak, hogy olyan vízfogyasztásért kelljen fizetniük, amit nem Önök használtak el valójában.

Amennyiben a szolgáltatási ponton (a vízmérő Felhasználó felőli csatlakozási pontja) túli hálózaton keletkezik vízveszteség, azt a Felhasználónak kell megfizetni, valamint vízmérő elfagyása esetén a vízmérőcsere is a Felhasználót terheli.
A nem lakott ingatlanok esetében a belső ivóvízhálózatot is vízteleníteni kell a tél beállta előtt.


Megfelelő odafigyeléssel és a szükséges óvintézkedések elvégzésével elkerülhetőek a fagy által okozott károk. Társaságunk a szükséges óvintézkedésekről az alábbiakban nyújt tájékoztatást.


 
Új, fagyvédelem szolgáltatás

Az idei évben Társaságunk új szolgáltatása a fagyvédelem biztosítása, mellyel megelőzhetőek a fagykárok.

Az állapotfelmérés során Társaságunk megállapítja a beavatkozás szükségességét a vízmérő és a kerti csap téliesítése vonatkozásában, de igény esetén a vízmérő akna felújítását is vállaljuk! A kerti csap téliesítése általában a fagyveszélyes csőszakasz leürítését, míg a vízmérő téliesítése a vízmérő fedését hungarocell zsákkal, valamint szükség esetén a vízmérő akna fedlap szigetelését tartalmazza szintén hungarocellel. Legegyszerűbb esetben a vízmérő téliesítése hungarocell zsákkal bruttó 3500 Ft +945 Ft ÁFA kiszállási díj és 1000 Ft/darab + 270 Ft ÁFA hungarocell zsák költség kerül felszámolásra, illetve minden megkezdett munkaóra 3500 Ft/óra +945 Ft ÁFA.
 

Az igénybejelentő benyújtását követően Társaságunk felveszi a kapcsolatot a megrendelővel az állapotfelmérés időpontjának egyeztetése végett.
Az igénybejelentés után Társaságunk a megadott címen állapotfelmérést végez a kiszállási díj ellenében, mely során megtekinti az vízmérőaknát és a kerti csapot is. Erről jegyzőkönyv készül.

Az állapotfelmérés alapján elkészült jegyzőkönyvet, valamint adott esetben az egyedi árajánlatot Társaságunk az igénybejelentőnek továbbítja. Az igénybejelentő köteles az egyszeri kiszállás díját számla ellenében megfizetni akkor is, ha a szolgáltatást mégsem kéri. Amennyiben az igénybejelentő elfogadja az árajánlatot, Társaságunk díjbekérőt állít ki, amely megfizetése után időpontot egyeztetünk megrendelővel a munkálatok elvégzése végett. Az vízmérőakna felújítás, vagy csere, valamint a vízmérő fagy elleni védelméhez, kerti csap fagy elleni védelméhez szükséges eszközökről, művekről az igénybejelentő költségére Társaságunk gondoskodik.

Megrendelőnket ide kattintva töltheti le.


Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. ügyfélszolgálati iroda címe és nyitva tartása itt tekinthető meg.