Figyelem felkeltés fagymentesítés fontosságára!

Ne felejtse el fagymentesíteni vízmérőjét!
 
http://erdivizmuvek.hu/media/files/img2.jpg
Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. szeretné felhívni fogyasztói figyelmét a vízmérők és a vezetékhálózat fagy elleni védelmének fontosságára. 
A hideg, fagyos időjárás beköszöntével fokozott figyelmet kell szentelnünk vízmérőnk és vezetékhálózatunk megfelelő védelmére, a hideg ellen való felkészítésére. 
A mérők és a vezetékek fagy elleni védelme fogyasztóink kötelessége, amivel megelőzhetők a belső csőtörések, így minimalizálható az esélye annak, hogy olyan vízfogyasztásért kelljen fizetniük, amit nem Önök használtak el valójában.
 A vízmérőnek fagymentes helyiségben, illetve szabványos aknában kell lennie, ahol a hőmérséklet a fagyhatár alatt van. Ez azt jelenti, hogy a vezetéknek és a mérőnek is legalább 90 cm-rel a talaj szintje alatt kell lennie. Tovább csökkenthető a fagyás esélye, ha a vízmérőt textíliával, míg az akna felső nyílását valamilyen szigetelésre alkalmas anyaggal (pl. hungarocell) fedjük be , majd erre zárjuk rá az akna fedőlapját. Fontos, hogy a fagy elleni védekezés alkalmával felhasznált anyagok, tárgyak ne akadályozzák a mérő leolvashatóságát. A vízmérő aknáját télen tanácsos havonta egyszer ellenőrizni. Az esetlegesen rá hulló havat ne takarítsuk le az aknáról, hiszen ez további szigetelő hatással bír.

A nem lakott ingatlanok esetében a belső ivóvízhálózatot is vízteleníteni kell a tél beállta előtt.