FIGYELEM! HÁZALÓ CSALÓK, TOLVAJOK!

Hívatlanul jönnek – Hivatalosan lépnek fel – Készpénzt kérnek, Lopnak


Érd, 2016. január 8. – Felhívjük figyelmüket, hogy Diósdon próbálkoznak a közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő csalók, besurranó tolvajok. Víz- és csatornamunkásnak adják ki magukat és a helyi víziközművek által kötelezően elvégzendő feladatokra hivatkoznak.
 
Nem árt az óvatosság mostanában Diósdon és a környező településeken sem. Álmunkások, besurranó tolvajok házalnak hivatalos küldetésnek álcázva. A hívatlanul érkező csalók így próbálnak kisebb-nagyobb csatornatisztítási feladatokkal, vagy hasonló látszattevékenységgel gyorsan készpénzhez jutni vagy a házakba bejutva értéktárgyakat eltulajdonítani.
A helyi közszolgáltatók, az Érd és Térsége Víziközmű Kft., valamint az Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. felhívja a figyelmet arra, hogy semmilyen ingatlanon belüli feladatra nem adtak és nem adhatnak ki utasítást.
A víziközműszolgáltatók szakemberei nem szednek készpénzt és csak vízóra leolvasása miatt csöngetnek be bejelentés nélkül. Természetesen a munkatársak rendelkeznek arcképes igazolvánnyal, melyet kérésre felmutatnak. A helyi társaságok kérik, ha gyanús emberek próbálnak pénzt kicsalni vagy hívatlanul az ingatanra bejutni, akkor azonnal jelentsék azt a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a víziközművek elérhetőségein.
 
 Érd és Térsége Víziközmű Kft.
 
További információ:
Lanku Ildikó ügyvezető igazgató, e-mail: dunapart@erdivizmuvek.hu, tel.: 23/500-000