Védekezzünk a fagy ellen!

A tél közeledtével számolni kell talajmenti fagyokkal, s ahogy állandósul a hideg, előfordulhatnak szélsőségesen zord napok is. Érdemes előre felkészülni a hidegebb napokra, mivel a bosszúságon és a rengeteg utánajáráson túl jelentős többletköltségtől is megkímélheti magát a felhasználó.
Az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet alapján a felhasználó kötelessége a vízmérő fagy elleni védelméről gondoskodni, valamint érdeke saját belső hálózatának megóvása.
Amennyiben a szolgáltatási ponton (a vízmérő Felhasználó felőli csatlakozási pontja) túli hálózaton keletkezik vízveszteség, azt a Felhasználónak kell megfizetni, valamint vízmérő elfagyása esetén a vízmérőcsere is a Felhasználót terheli.
Megfelelő odafigyeléssel és a szükséges óvintézkedések elvégzésével elkerülhetőek a fagy által okozott károk. Társaságunk a szükséges óvintézkedésekről alább ad tájékoztatást.
 
Fagyvédelem szolgálatás
Társaságunk szolgáltatása a fagyvédelem biztosítása, mellyel megelőzhetőek a fagykárok. Az állapotfelmérés során Társaságunk megállapítja a beavatkozás szükségességét a vízmérő és a kerti csap téliesítése vonatkozásában, majd felhasználónk megrendelése alapján elvégzi a szükséges munkálatokat.
Fagyvédelemmel kapcsolatban további hasznos információkat ide kattintva talál, továbbá a letölhető egyéb dokumentumok között, ide kattintva.


Jelen tájékoztató plakátunkat ide kattinva letöltheti.